Mit kap ma napi 38 forintért???

…vagyis kb. 3 dkg parizer* áráért?
– Milliókat, ha úgy hozza a sors! – szól a velős válasz. A rutinosabbja még azt is beleszövi a mondanivalójába: “A család anyagi biztonsága”, meg “védelem a balesetek anyagi veszteségei ellen”…

A tényszerű és kicsit hosszabb válasz ez: Tételezzük fel, hogy van egy “átlag családunk” (2 felnőtt, 2 gyerek)! Személyenként a címben említett összeget fizetnek egy balesetbiztosításért. A példa kedvéért ne rokkantosítsuk le apukát vagy anyukát, de vegyünk egy nagyobb valószínűséggel** bekövetkező balesetet: Eltörik valamelyikük lába… Csak a csonttörésért kap 50 ezer forintot.
Na, jó! Ha napi 9 dkg parizer árát fordítja a biztosításra, akkor 100 ezret.

Ha kegyetlenek vagyunk, s mégis “lerokkantosítjuk” apukát egy baleset miatt, akkor napi 3 dkg parizer áráért cserébe max. 10 millió (!!) forint áll a rendelkezésére, hogy egyenesbe tegye ismét az életét! Ismétlem: napi 3 dkg parizer áráért!

Mindezt csak azért meséltem el, mert a tapasztalataim szerint az emberek nagy többsége azért nem érdeklődik, vagy nem köt balesetbiztosítást, mert úgy véli: “Úgysem tudnám megfizetni!” Pedig de….

Ha mégis érdekelné, hogy mennyibe kerülne az Önre – vagy épp az egész családjára – szóló balesetbiztosítás, KATTINTSON IDE!

* A példában szereplő parizer a Tesco kínálatában szerepelt 2016.03.24-én “Família” fantázianéven, 99.- forint/10 dkg áron
** Magyarországon 2013-ban 1760 személy vesztette életét otthonában, ez közel háromszor annyi, mint ahányan közúti balesetben veszítették életüket….