Állami Diákbiztosítás

2017. január 1-től az Állami Gyermek- és Ifjúsági Balesetbiztosítás szolgáltatásaira kiírt tendert a Groupama Biztosító nyerte meg. Erről a tényleg létező biztosításról már írtunk egyszer (IDE KATTINTVA olvasható az írás), a lényeg: Létezik egy 119/2003. (VIII. 14.) Korm. rendelet, ami szerint minden, a Magyar Köztársaság területén állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár 3. életéve betöltésének napjától, 18. életéve betöltésének napjáig az e rendelet szerinti baleset-biztosításban részesül.

Ez egy példán bemutatva: Ha az elsős gyermekünk van olyan balszerencsés és a karját töri, akkor a leletekkel érdemes felkeresni a biztosító legközelebbi kirendeltségét, ahol meg lehet tenni a kárbejelentést.
Csonttörésre 3.000.- forintot szolgáltat az állam által fizetett biztosítás.

Aki ennél magasabb biztosítási összegre vágyik, kössön balesetbiztosítást. Az általunk is gyakran promotált termék alap csomagja már 50.000.- forintot szolgáltat egy csonttörésre és ez (a többi egyéb szolgáltatással együtt) csak 1.484.- forintba kerül havonta az első évben! A második évtől ez a díj lecsökken (igen, jól olvasta: LECSÖKKEN…) 1.184.- forintra!
IDE KATTINTVA lehet a díjról érdeklődni az adatok megadása után.