Mindenki nyugodjon le!…

Manapság aki nincs fenn a Facebook-on az szinte nem is létezik, tehát az írásunk illusztrációjaként kitett majommal, szinte mindenki találkozhatott már – a maga közvetlenségével együtt…
Mi nem leszünk most annyira közönségesek, hogy befejezzük a majom mondatát, inkább egy dátumot vésnénk nagy, lángoló vörös számokkal az olvasó agyába:

2010.01.01.

Hogy miért? Mert ez a dátum a vízválasztó!…

Hosszú évek autós tapasztalata, hogy november elején bizseregni kezd az átlagautós ujjbegye, s vagy a pénztárcájába nyúl egy kis számolgatásra, vagy a számítógép billentyűzetén próbálja meg az ujjbegybizsergést orvosolni egy gyors kalkulációval valamelyik online kalkulátor honlapján.
Ennek a bizsergésnek a kiváltója márpedig egy dolog: Mindig novemberben szokott lenni a GFB Kampány! (Aki nem szakmabeli: GFB = Gépjármű FelelősségBiztosítás…)

Ismételjük meg mindenki számára majmunk mondanivalóját: Mindenki nyugodjon le!

Ugyanis a nagy, vörös számokkal jelzett dátumtól kezdve aki autót vásárolt annak az évfordulója nem az év végén van, hanem a vásárlás napján!
Aki a fenti dátum ELŐTT vette az autóját, csak az érintett a kampányban, ami már nem is nevezhető kampánynak mert a hozzáértők szerint idén közel százezren válthatnak kötelezőt a novemberben kihirdetett díjakon, szemben a korábbi évek többszázezres váltóival.

Összefoglalva: Aki 2010.01.01. UTÁN vett autót, az a fentiek miatt nyugodjon le, aki meg ELŐTT vette a járművét, az is várjon nyugodtan a sorára, mert valamikor november 10-e környékén kapja majd kézhez a jelenlegi biztosítójának a levelét, hogy mennyit kérnek el jövőre a szerződésért. Ha megfelel az összeg akkor jöhet a nyugi, ha nem: Akkor meg lehet nyugodtan keresgélni!