A változásról

A napokban minden ügyfél kapott egy levelet, amiben tájékoztatjuk arról, hogy az a cég akivel eddig szerződésben álltunk (Agenta-Consulting) beolvad egy másik cégbe (Hungarikum Alkusz).

Ez a tény egyik ügyfelünk szerződésére sem lesz hatással, azok továbbra is élnek! A levél azért ment ki, mert egy szerződés működik önmagától is – de azért jobb, ha gondozzák! …S erre vagyunk mi!

Egy példán keresztül mutatom be, hogy miért szükséges számunkra a levélben kiküldött megbízás:

Tételezzük fel, hogy az Ön neve Gipsz Jakab és van egy biztosítása a Sárga Biztosítónál. Bemegy az utcáról egy ember a Sárga Biztosítóhoz és azt mondja:
– Legyenek szívesek Elmondani mit tartalmaz Gipsz Jakab biztosítása és egyúttal vezessék rá a szerződésre azt is, hogy Gipsz Jakab elköltözött és az új lakcíme ez és ez!
A Sárga Biztosító ilyenkor (nagyon helyesen) udvariasan elküldi az illetőt a fenébe, mert az utcáról bejövő embernek semmi köze nincs Gipsz Jakab biztosításához!

Más a helyzet, ha Gipsz Jakab megbíz egy alkuszt a szerződéseinek gondozásával! Hogy (többek között) mit csinál egy alkusz, erről írtam már ITT. A tevékenységei közé tartozik az is, hogy az ügyfél megbízása szerint (és helyett) elintézze – pl. az említett lakcímváltozás rögzítését a szerződésen.

..és persze nem érdemes álszenteknek sem lenni: A szerződés gondozója jutalékot kap a díjból a biztosítótól. A nagyságrend változó, de a biztosítós az új szerződések után “kötési”, a régi szerződések után “folytatólagos” jutalékot kap. S, ebből él…

“Jó, jó! De eddig is Te voltál a megbízott! Mi változott??…”

A bevezetőben említettem már: Mi egy biztosításközvetítő céggel szerződtünk le. Nekik dolgoztunk. Ez a cég most beolvadt egy másik cégbe, s ilyenkor mehetnénk bárhova, bármelyik alkuszcéggel leszerződni. Ahogy a levélben említettem: Különböző praktikus okok miatt (pl. ugyanazok az ügyintéző munkatársak, ugyanaz a központi iroda, stb…) szerződtünk le a Hungarikummal.
Viszont jogilag más társaság állományába tartoznak majd a szerződések, s ilyenkor – nincs mese – végig kell járni ezt a procedúrát.

Egy biztos: Akitől visszakapjuk a kitöltött Alkuszi Megbízást, az továbbra is marad az ügyfelünk, s intézzük továbbra is a szerződéseinek ügyét.