Súlyos kérdések: A jövedelemkiesés biztosításról

Eheti súlyos kérdésünk:

Irány az “Adósok börtöne” ha elveszti munkáját vagy munkaképtelenné válik hosszú időre?

Ha valaki összeszámolja hogy ismerősei körében ki az, akinek SEMMILYEN hiteltörlesztése nincs, gyanakszom egy keze is elég lesz a nyilvántartáshoz…
A magyar háztartások túlnyomó többsége rendelkezik valamilyen fogyasztási vagy jelzáloghitellel ezért meglehetősen pengeélen táncol a családi költségvetés. Egy ilyen helyzetben a munkahely elvesztése vagy egy hosszabb ideig tartó keresőképtelenség alapos “mélyütést” jelent az egzisztenciának…

Mit lehet tenni, hogy egy ilyen helyzet ne jelentsen anyagi csődöt egy család számára? A hajtás után elmondom…

Lehet bízni a munkanélküli ellátásban, a szociális segélyezésben, a gondoskodó államban, a hirtelen megszűnő gazdasági válságban, a kedvenc pártunkban, kormányfőnkben, a megváltóban meg a jó istenben… – valljuk meg kezünket a szívünkre téve: Vajmi kevés sikerrel!

Ami jelenthet egy kis fényt az alagút végén az a sokat emlegetett öngondoskodás, ami kézzelfoghatóbb segítséget nyújt az előbb felsoroltaknál!

Nem annyira köztudott, de már jó ideje lehet kötni – nem is egy társaságnál – olyan biztosítást, aminek a szolgáltatása segítséget jelent akkor, amikor a biztosított elveszíti munkáját, baleset vagy egyéb ok miatt hosszabb távra keresőképtelenné válik és emiatt keletkezik rés a család pénztárcáján. Egy konkrét példán keresztül megmutatnám, hogyan működik a dolog!

Ügyfelünk 33 éves, alkalmazottként dolgozik havi 172 ezer forintos nettó bérért. Olyan biztosítást kötött, hogy ha munkanélkülivé válik két hónap várakozás után havi 70 ezer forintot kapjon kilenc hónapon keresztül. Ez neki egy hónapra lebontva 3.200.- forintjába kerül.