Súlyos kérdések: KGFB 2013.

Na, ez az a kérdés amihez szinte minden autós ért!!… Mielőtt tovább mennék, ismételjük át az elmúlt két hét kérdéseit:

Évi 37.367.- forintos Kötelező egy győrújbaráti BMW-re?

valamint:

Összesen 27.400.- forintot fizetni évente egy Suzuki B10-es KGFB-re?

Ugye soknak tartja? Különösen manapság! Pedig sokan ennyit fizetnek kényelemből, megszokásból, tájékozatlanságból!!
A hajtás után megtudhatja hogyan kerülheti el legálisan az ekkora díjakat és miért érdemes kevesebbet fizetni, valamint: Végül is mennyibe kerül a 2013-as évi tarifákon az említett két autó Kötelező Biztosítása!

A magyar biztosítási piac legismertebb terméke a Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítás, röviden KGFB vagy GFB. Mindenki akinek saját autója van találkozott már ezzel a biztosítási móddal, ezért nem is nagyon mutatom be. Érdekességképpen azt azonban le kell szögezni: Ennek a terméknek a működése modellezi legjobban: Mi is az az árverseny?!

A  két autó 2013-as évi díja pedig a következő:
A BMW-re 18.346- forintot fizet a gazdája évente, s ebben már benne van a baleseti adó is!
A Suzukira pedig 8.424.- forint a baleseti adót is tartalmazó éves díj! Persze aki nem figyeli a piacot, nem érdeklődik, nem szán időt arra, hogy utána nézzen mennyit is fizetne esetleg más társaságnál az könnyedén fizetheti a bevezetőben emlitett kérdésekben szereplő árakat!

Vannak akik letették a garast egy-egy társaság mellett, s kitartanak. Kitartanak akkor is ha évről évre egy kicsivel ugyan, de emelkedik a díjuk.

“Ez van! Mindennek emelkedik a díja, miért pont ennek ne emelkedne?!”

gondolja ügyfelünk amikor kézhez kapja az értesítést a jövő évi tarifáról. Pedig gyakran egy társaságon belül is lehet árcsökkentést végrehajtani egy újrakötéssel, vagy a fizetési időszak, vagy mód megváltoztatásával. Érdemes tehát minden évben rászánni egy kis időt és körbenézni a piacon – akár ITT A HONLAP KALKULÁTORÁN IS -, hogy ki és mennyiért “árulja ezt a portékát”!