Súlyos kérdések: Évi 19.716.- Ft-os ingóságbiztosítás egy 70 m2-es győri lakásra? – Tudunk jobbat!

…mit szólna például 9.720.- forinthoz??!! Éves szinten 10 ezerrel kevesebbe kerülne a biztosítás? Hogyan lehetséges ez?

Mielőtt belevágnék a magyarázatba, tisztázzunk valamit! Mi is az az ingóságbiztosítás?

Társasházak esetében szokták az épületrészt érintő kockázatokat egy nagy közös biztosítással lefedni, mivel a társasházak osztatlan közös tulajdonú épületek. Ezek a szerződések védelmet jelentenek a falakat, tetőt, az épületgépészeti és a beépített elemeket érintő károkra. Köthetőek bele különféle kiegészítő biztosítások, melynek eredményeképpen egy olyan komplex szerződés jön létre, ami fedezetet nyújt a lakók és a társasház közösség számára mint egy jó lakásbiztosítás – lakásokra lebontva gyakran olcsóbban, mint csak az adott lakásra szóló otthonbiztosítás.
Minden biztosítva van tehát, kivéve a lakásokban lévő ingóságokat – amire a lakók köthetnek külön szerződést. Most pedig lássuk hogyan lehet kevesebbet fizetni ugyanakkora lakás ingóságbiztosításáért! A megoldás pedig nem ördögtől való:Több biztosító kínálatát kell összevetni!

Az átlag fogyasztó az esetek 70 százalékában az árat tekinti a legfontosabb szempontnak egy szolgáltatás megvásárlásakor. A maradék 30% pedig ár/érték arányban súlyoz. Ezért volt lehetséges, hogy a címben említett 70 m2-es győri lakás tulajdonosa mégsem a legolcsóbb ajánlatot választotta. Miért?
Mert nem tartozott ahhoz a csoporthoz, akiknek meggyőződésük: A Focihoz és a biztosításhoz mindenki ért!
Ügyfelünk biztosan tudta, hogy nem ért mindenhez (pedig magasan  iskolázott…) ezért fordult hozzánk. Mi pedig az Ő igényeit és a biztosítók ajánlatait hoztuk közel egymáshoz…

Mondom ezt már csak azért is, mert az éppen megkezdődött gépjárműbiztosítási kampány mellett gyakran elsikkad az otthon biztosításának ügye, holott ezeknek a szerződéseknek is gyakran január 1. az évfordulója!
…és arról se feledkezzünk el, hogy a jövő évtől bevezetésre kerülő új adóknak köszönhetően a lakásbiztosításokat 10% adó is növeli! Vagyis aki többet fizet, annak a többnek a 10 százaléka is több!!…