Mi a fene az a Nyugdíjbiztosítás??

Szinte mindennap felbukkan a hírek között egy-két olyan is ami próbál riadót fújni. Valljuk meg őszintén: Kevés sikerrel… 🙁 Őn, aki ezeket a sorokat olvassa nagy valószínűséggel abba a csoportba tartozik, aki tudja, hogy egy élhető, elfogadható nyugdíjhoz nem lesz elegendő a “Jóságos Állam Bácsi” gondoskodása, mégis bízik valamiféle isteni csodában, vagyis a “majdcsak lesz valahogy!” álláspontot képviseli.

A lelke mélyén egyre jobban nyugtalan mintaállampolgárral egyetértésben kimondom, amit nem mer: Az alábbi két lehetőség közül választhat:

nyugdij-retriement

Ha valakinek a második oszlop képei a szimpatikusabbak, az inkább keresse fel a következő oldalt! Ha mégis az első oszlop képei a tetszetősebbek, akkor olvasson tovább!

Aki idáig jutott az olvasásban, annak sem lesz újdonság amit írni fogok. Ha nem elégedik meg az állam által juttatott nyugdíjjal akkor a legbiztosabb tennivaló:

sokkicsisokramegy

Vagyis az, ha félretesz!… Eddig ez is világos volt a gondolkodó emberek számára és itt jön a képben a címben emlegetett NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS, vagyis tegyük fel ismét a címbeli kérdést!

Mi a fene az a Nyugdíjbiztosítás? …és miért jó ez nekem??…

Híven a fogadalmamhoz röviden összefoglalom. Az SZJA törvény szerint 2014-től nyugdíjbiztosításnak tekinthető minden olyan életbiztosítási szerződés, melyre az alábbia együttesen teljesülnek:

  • Konkrét lejárattal rendelkezik, amely megegyezik a szerződéskötéskor aktuális jogszabályok szerinti nyugdíjkorhatárral. (Ez pillanatnyilag az 1957 után születettek esetében a 65. életév),
  • Az alábbi esetekben szolgáltat:
    – A biztosított halála esetén
    – nyugdíjba vonulásakor, ha a biztosított a lejárat napján életben van, illetve.
    – ha a tartam alatt legalább 40%-os maradandó egészségkárosodást szenved

Mindezekért cserébe (és ez most itt a lényeg!) az éves befizetéseidnek 20%-át, de maximum 130 ezer forintot adókedvezményként jóváírnak a befizetett adóból a szerződésen!

Miért jó ez nekem?

Amikor az ember szeretne megtakarítani, szeretné, ha a megtakarításának a hozama minél magasabb lenne. 20% az elég magas manapság???

Első nekifutásra ennyit mondanék a Nyugdíjbiztosításról. A témát – tekintettel a fontosságára – még körbejárom a következő hetekben. Ha érdekli, hogy mennyi lesz a nyugdíja töltse ki az adatlapot!