Mekk Elek utasbiztosítást köt…

Mottó: Az “átlagmagyar” mindenhez ért!!!…

…kicsit olyan mint Mekk Elek!  🙂

Tanmese következik!
Történt egyszer, hogy Mekk Elek úgy döntött: Jól megérdemelt pihenését külföldön tölti – feleségével, Mekk Elzával -, s hogy ne érjék meglepetések utasbiztosítást akart kötni. Mivel Ő mindenhez ért (és különben se beszéljen az Ő dolgába bele mindenféle biztosítós!!) ezért kalkulált magának és nejének egy utasbiztosítást 6 napos időtartamra. A kapott eredményt beszúrom ide, s rögtön meg is kérdezem: Ön szerint, melyiket választotta Mekk Elek???

Aki a 3.360.- forintos ajánlatra tippelt, az jól választott! 🙁

Akkor most elmondom, hogy miért volt ez rossz választás!

Mekk Elek – mint az “átlagmagyarok” döntő többsége árérzékeny. Ő csak az árat figyelte, de van ott egy kis lényeges tudnivaló: A biztosítási összeg!
Elekünk választása szerint balesetből és betegségből eredő sürgősségi orvosi kezelés 5 millió forintig lesz csak biztosítva! Ha elolvasta volna az “apró betűs részt”, vagy kikérte volna a biztosítós véleményét, akkor nagyjából plusz ezer forintért a biztosítási összeg már 30 millió forintra emelkedett volna!

Miért kell ez a többlet?

Elekünk történetesen Horvátországba utazna. Ez csak azért érdekes, mert a horvát egészségügyi ellátás a – tengerparton – jellemző módon magánpraxisokra épül. S itt bizony “csengetni” kell előre az ellátásért!
– Jó, jó! De hát nem elég az az ötmilliós keret? Ráadásul a horvátok is EU tagok, nekem meg van EU-kártyám! – veszi elő az adu-ászt Mekk Elek.

Hogy mire elég az ötmilliós keret? A Pénzcentrum írása szerint:

Évről évre előfordul ugyanis, hogy a külföldön nyaraló magyarok jelentős kórházi költségekbe futnak, két éve egy jelentős baleset végződött 20 milliós kórházi számlával, ahol a biztosítási fedezet nem is volt elegendő a számlák kifizetésére. Tavaly pedig a nyaralás során kapott szívrohamot egy magyar az Egyesült Államokban.

A szívproblémák kezelése itt 150 ezer dollárba, vagyis több mint 41 millió forintba került.

Ekkora megtakarítása egy átlagos magyar családnak nincs, a kifizetendő összeg gyakorlatilag egy kisebb lottónyereménnyel vetekszik.

…Horvátországban a kisebb egészségügyi problémák a jellemzőek, pl. tengeri sün, sziklák miatti sérülések, de minden évben akad néhány búvárbaleset is. Emellett megemlítendőek a közlekedési balesetek, amelyek szintén elég gyakoriak. Egy tengeri sün eltávolítása 30 euró körüli összegből megúszható, de egy komolyabb egészségügyi probléma miatti kórházi kezelés az 1000 eurós nagyságrendet is elérheti

– mondta a Pénzcentrum kérdésére a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Ne legyél Mekk Elek! Inkább kalkuláltass indulás előtt nálunk!