Ideje lenne lépni…

Néhány cím ami igazolja: Ideje lenne erősen elgondolkodni a következőkről, hogy ne a képen látható helyzetbe kerüljünk!
Néhány mondat a mai portálok címoldaláról:

  • “A hatvani Bosch-gyár megrendelési állománya 70-75 százalékkal zuhant, ezért a cég több mint 800 embertől válik meg – Index, 2020.04.24
  • A magyar munkanélküli-segély kevés, példátlanul rövid ideig jár, és még a közmunkaprogram mögül is kifarolt az állam az utóbbi években.” … Index, 2020.04.24
  • “Durva bevételcsökkenés, tömeges elbocsátások – erre lehet számítani az MNB szerint” – Napi.hu, 2020.04.24.

Nem jó dolog szembenézni a valósággal, s a népesség többsége még mindig a csodában (vagy a lottó ötösben..) bízik. Ezzel szemben szinte minden gazdasági szakember egyöntetűen állítja: Nem megkerülhető a munkanélküliség növekedése!

Ha valaki munkanélkülivé válik három hónapig jár neki ellátás az állam részéről, ha ezután sem talál munkát, maradnak az önkormányzati szociális támogatások.
Hozzáértők állítják: IDEÁLIS esetben a munkanélküli időszak 6-9 hónapig tarthat. Aki ezután sem tud elhelyezkedni, az tartós munkanélkülivé válhat.

Ennek az átmeneti időszaknak a “kibekkelésére” létezik a munkanélküliség biztosítás?
Miért hasznos ez?
Ha valaki megköt egy ilyen biztosítást, akkor a szerződés aláírásától számított 2 hónapig halasztja a kockázatviselést a biztosító, de a szerződése él. Ez azért van, hogy ne lehessen ad-hoc jelleggel megkötni egy szerződést – mondjuk- szerdán, amikor kedden közlik a munkavállalóval, hogy hamarosan elbocsájtják. (Egyébként a szerződéskötés egyik feltétele, hogy a megkötés idején, nem állhat felmondás alatt a dolgozó…)

Két hónap után kerül kockázatba a biztosító. Ha ezután kerül sor a felmondásra és ügyfelünk munkanélkülivé válik, az első két hónapban kézhez kapja a segélyt. A harmadik hónapban még kap segélyt, de itt már a biztosítása is szolgáltatni kezd, kifizeti számára a korábbi nettó munkabérének akár a 70%-át is. Ez a szolgáltatás 180 napon keresztül jár a biztosítottnak, vagyis 6 hónapig.

Mennyi járna Önnek és ezért mennyit kéne fizetnie? Adja meg a szükséges adatokat kötelezettségek nélkül IDE KATTINTVA és választ kap ezekre a kérdéseire (is)!