Egészség saját zsebből – 2. rész

Egy kis szerverátállítás után ismét itt…
Legutoljára arról írtam, hogyan lehet finanszírozni saját zsebből, gazdaságosan a magánegészségügyi ellátást. Most tekintsük át a “B” verziót – az EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁST!

Akik kapásból erre rávágják kifogásként: “Akkor minek fizetem a TB-t??!!!!” Szóval, nekik ismét ajánlom ezt az írásomatértő, figyelmes tanulmányozásra – amiben válaszoltam erre a kérdésre… :-/

Akkor röviden, közérthetően: Mit kap aki Egészségbiztosítást köt?

  • Időt
  • Normális ellátást

Jó-jó! De megéri ezért ilyen biztosítást kötni? Erre választ az tud adni, akinél valamilyen súlyos problémát diagnosztizálnak, vagy a nagy fájdalmai miatt AZONNALI kezelésre lenne szüksége, de az állami ellátó-rendszer, csak hosszú hónapokkal későbbre ad időpontot. A súlyos probléma kérdését legjobb egy rákos megbetegedés gyanújával illusztrálni. Ha a diagnózist követően a nagy értékű diagnosztika is igazolja a gyanút, sokkal-sokkal nagyobb a gyógyulás esélye ha időben “kapják el” – kezdik meg a gyógykezelést.
Viszont, ne számoljunk azonnal a legsúlyosabb gondokkal, egy normál szemészeti vizsgálatra legalább fél évet kell várni!

Adódik tehát a két megoldás: Várni hónapokat, vagy irány a magán egészségügy!
Az utóbbi pedig pénzbe kerül… Nem is kevésbe! Ha megnézem egy vidéki magánklinika vizsgálati árait 28-40 ezer forintba kerül egy vizsgálat, s ebben még nincsenek benne a kezelések árai!

Erre a dilemmára nyújt megoldást az Egészségbiztosítás, aminek megléte esetén valahogy így zajlik a folyamat:

  • A felmerülő problémával telefonon megkeressük az ellátásszervezőt
  • Megszervezik a napokon belüli ellátást, amikor a megbeszélt időpontban várnak.
  • Az orvos tájékoztat, megvizsgál, ellát. Közben mosolyog és kedves… 🙂
  • Az ellátás után – ha szükséges – az ellátásszervező megszervezi a következő vizsgálat helyét, időpontját.
  • Ha operáció szükséges, azt is a lehető leghamarabb szervezik.
  • Az Egészségbiztosítás lehetőséget biztosít arra is, hogy a kórházi ellátás “hotel-szintű” legyen, vagyis VIP-ellátásra jogosult a biztosított.

A rendszer lényege abban van, hogy ha magánellátásra van szükség, akkor nem egyszerre kell sokat fizetni, hanem “porlasztva”, több részre elosztva lehet a költségeket viselni. Az Egészségbiztosítás egyfajta “bérlet” egy normálisan működő egészségügybe. Vagy lehet maradni az államiban….

További információkért IDE KATTINTVA vegye fel a kapcsolatot velünk, vagy tájékozódjon az általunk közvetített termékekről ITT, EZEN AZ OLDALON!