Az idő NEM neked dolgozik!!…

Hallod a ketyegést???…. Na, az a TE személyes nyugdíjbombád!!…

A lényegre térek: Adott egy 1978. december 2-án született hölgy, aki arra gondolt: Jó lenne valamit félretenni a nyugdíjára. Havi 15 ezer forintot szánt erre a célra. Az elgondolást nem követte tett és nem szerződött le egyik biztosítóval sem. Ráadásul semmilyen más lehetőséggel sem élt, mondván:

Ej, ráérünk arra még!…

Pedig nem! Nem ér rá a kedves ügyfél!! Most egy példával szemléltetem, mit jelent a halogatás pénzben kifejezve.

Egy konkrét termék kalkulátorát használva: Évente 3%-al növelve a díjat (magyarul: az első évben havonta 15 ezret, a második évben 15.450.- Ft-ot, a harmadik évben 15.914.- Ft-ot és így tovább…) és a befizetett összegeken 4.95%-os hozamokkal számolva VALAMINT az adott társaság bónuszait és az adókedvezményeket is jóváírva, ügyfél-jelöltünk 65. születésnapján várhatóan 9.190.581.- forintot kapna kézhez. Ismételjük meg nagy, zöld számokkal is ezt az összeget:

9.190.581.- Ft

Ha egy évet vár, s akkor kezdi el a havi 15 ezret  félrerakni az előbb említett kondíciókkal, akkor a 65 éves koráig a nagyjából 9,2 millió helyett más csak 8.9 millió jöhet össze! Vagyis az egy éves halogatás eredménye:

-300 ezer Ft!

Ha öt évvel szeretné halogatni a döntést, az eredeti összeghez képest a hiánya:

-2.300.000.- Ft !!

…döntse el mindenki, hogy érdemes-e halogatni!

U.i.:

Súgva írom le: A fenti számok egy 39 éves nő számai. Ha ez a nő 25 éves korában döntött volna úgy, hogy ennyit áldoz be a nyugdíjas éveinek fedezetére, akkor 65 évesen ennyit kapna: 24.652.829.- forint* …

Drága, jó huszonéves, önállóan kereső gyerekkel rendelkező Ügyfelek! Legyenek olyan kedvesek és olvassák el a fenti sorokat, különös tekintettel az utóiratra és szóljanak gyermekeiknek (is): Keressenek fel minket!

*Ebben a futamidőben a becsült átlaghozam, már 5.37%. Más paraméter nem változott!