“Menő vállalkozó vagyok! Ugyan mi történhet velem!?”…

Ez a második legtöbbet hallott kifogás(?), érv(?) amikor jó biztosítósként felveti az ügynök egy baleset következményeinek kezelését… Ne hadováljunk, számszerűsítsünk!

Vegyünk alapul egy olyan vállalkozót, aki évente 5 millió forint bejelentett jövedelme után adózik. Mondom: Ennyi a BEJELENTETT jövedelem!! A vállalkozás jellege olyan, hogy fizikailag részt kell venni benne, szóval nem egy “asztalmögöttülökéspötyögökaszámítógépen” jellegű foglalkozás.

…megtörtént az, amivel senki nem számolt…

A baleset elég súlyos volt, hosszadalmas kezeléssel, műtétekkel és – sajnos – maradandó következményekkel. Ezeknek is már szép magas költségei voltak, de a nagyja csak ezután következett!

  • A lakás átalakítása “tolószékkompatibilissá” (ajtók szélesítése, új fürdőszoba, lépcső helyett rámpa, ): 1,5-2 millió forint
  • Kisegítő eszközök (pl.: kádba emelő, “jobb” kerekesszék) beszerzése: 600 ezer
  • Gépkocsi csere egyenlege (BMW eladva, Ford C-Max beszerezve és átalakítva): -300 ezer forint

Szerencse, hogy volt tartalék! De itt a hangsúly a VOLT-on volt, ugyanis a család legfőbb bevételét jelentő vállalkozás innentől kezdve nem működött, hamar elfogytak a tartalékok.

A végére egy aljas és cinikus tényközlés: Ha csak egy minimális fedezetet nyújtó balesetbiztosítása lett volna ügyfelünknek (melyet itt ajánlottunk) ezek a költségek kezelhetőek lettek volna és éves szinten (az első évben) 16.640.- forintba került volna, ami ráadásul költségként elszámolhatott volna a vállalkozás.
Persze az éles szemű olvasók biztos “kiszúrták” már az “első évben” kitételt, s a mindentudók ravasz mosolyával bólogatnak: “Itt az átvágás! Mert biztos háromszorosára emelkedik a díj a második évtől!!”

Sajnos le kell törölnöm a ravasz és mindentudó mosolyt az arcokról, mert közlöm a második évtől érvényes díjat: 13.520.- forint…

…ezek után végső konklúzióként egy kérdés:
Mi a fenéért kell nekem ilyen negatív hangulatú írásokat közölnöm???!!!

Ja, hogy a címben leírt választ hallom állandóan?! :-(((((((

 

*A képen nem az ügyfél szerepel….